Alkuun | Interaktiivinen | Taide | Sekalaista |

Tekijänoikeudet
Mihin tämän sivuston gallerian kuvia saa käyttää ja mihin ehdottomasti ei? Suosittelen lukemaan tämän osion, mikäli jostain on epävarmuuksia.

Yleistä

Kopioiminen on rikos.
Ajattelin kirjoittaa tämän siltä varalta että asiasta ei tule epäselvyyksiä. Tämä ei tietenkään koske pelkästään kuvia, vaan kaikkea näillä sivuilla olevaa lukuunottamatta poikkeuksia esim. linkitysnappeja ja kopioitavaa-osion kuvia. Kopioitavaa-osio onkin sitten ainoa osio, josta kuvia saa ottaa ja muokata niin vapaasti kuin haluaa. Niitä kopioidessa olisi kuitenkin kiva jos mainitsisit mistä olet alkuperäiset materiaalit saanut, ja antaisit linkin takaisin tänne. Kunhan et ainakaan väitä niitä omatekemiksesi.

Mitä kuvilla EI MISSÄÄN NIMESSÄ saa tehdä

Tällä sivustolla olevat kuvat ovat kaikki itse tekemiäni. En tehnyt niitä siksi, että joku muu saisi kopioida tai levitellä niitä vapaasti tai muokata ja väittää itse tekemikseen. Kuvia ei missään nimessä saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin, joista saa rahallista tuottoa kuten niiden johonkin myyminen. Se oikeus on vain itselläni. Älä myöskään käytä kuvia/hahmoja roolipeli- tai muuten vain omin hahmoinasi tai joinain vastaavina ilman luvan kysymistä, oikeastaan ylipäätänsä melkein kaikenlaiseen käyttöön suosittelisin pyytämään lupaa. Et saa piirtää kuvia läpi/ottaa mallia niin, että kuvasta näkee selvästi että se on kopioitu, julkaista niitä ja/tai väittää niitä itse tekemiksesi. Keksi mieluiten omat aiheesi äläkä piirrä jotain mikä on jo kerran piirretty.

Mitä sitten saa tehdä?

Jos haluat käyttää jotain kuvaa, kysy siitä. Annan useimmiten luvan kysyttäessä, joten todennäköisemmin pääset helpommalla kun kysyt kuin jos et kysyisi ja silkasti vain kopioisit. Muista kuitenkin aina mainita kuvan alkuperäinen tekijä ja mielellään antaa linkki tänne. Ja koska tätä on joskus kysytty; kuvista saa ottaa mallia ja niiden avulla voi "harjoitella" NIIN KAUAN kun ne jäävät vain pöytälaatikkoosi eivätkä tule julkaistuksi esim. netissä tai niitä ei myydä mihinkään (jos mallia on otettu todella selvästi, niin että alkuperäisen kuvan piirteitä siis on nähtävillä). Kuvia saa käyttää vaikka väliseinän tiivisteenä, tallentaa koneelleen ja mikäli jostain syystä huvittaa niin tunkea vaikka työpöydän taustakuvaksi, tämä ei häiritse mitenkään vaikka joskus jotkut siihen lupaa kysyvätkin. :) Kotisivujen taustakuvaksi kuitenkaan ei saa laittaa mitään ilman, että mainitset tekijästä. Kuvia saa myös käyttää esim. avatareina kunhan tällöinkin mainitset tekijän eli minut.

Lisäkysymyksiä asiasta saa esittää vieraskirjassa. Lisää infoa tekijänoikeuksista löytyy vaikkapa täältä.